Понеділок
20.05.2024
01:26
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Березень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Корисні посилання
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 145
Наша адреса
Чалабієв Р.А.
19001 Черкаська область
місто Канів, вул. Пилипенка 14



8(04736)3-10-17 kanev-school3@ukr.net
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Канівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №3
Канівської міської ради
Черкаської області
Головна » 2016 » Березень » 11 » Театралізований фестиваль поетичної Музи Т.Шевченка
14:33
Театралізований фестиваль поетичної Музи Т.Шевченка

Театралізований фестиваль

 поетичної Музи Т.Шевченка

«  Прожити життя з користю для інших...»

( до 202 річниці від дня народження Т.Г.Шевченка)

  І знову – березень… І знову линуть до нас думи геніального українського поета Т.Г.Шевченка. Традиційно український народ у цей весняний час  вшановує пам’ять видатного земляка, звертається до постаті Великого Кобзаря, яка у своїй величі була, є і залишається ні з чим незрівнянною, невичерпною для людського подиву й осягнення.

    Кожен з нас йде до Шевченка своєю власною дорогою, яку вибирає сам.     У кожного віку – свій Шевченко. З його чудовою поезією ми знайомимося ще в дошкільному віці, або, переступивши поріг

школи.

   З метою сприяння розвитку творчих здібностей дітей , згуртування учнів навколо колективних творчих справ, розвитку творчих здібностей вихованців 10 березня 2016 р.  у школі  пройшов театралізований фестиваль поетичної Музи Т.Шевченка. Всі класні колективи пройнялися величезною відповідальністю під час підготовки до цього заходу. Працювали всі : і вчителі української мови, і класні керівники, і вчителі музики та трудового навчання, і організатор позакласної роботи. Велику допомогу надав шкільний музей народознавства :  костюми, предмети щоденного вжитку, меблі та інше – все допомагало створити інтер’єр селянської хати 19 століття.

   Глядачів приємно вразили всі театралізовані виступи за Шевченковими творами: і сміялися, і плакали разом з героями, які виступали перед публікою, Звучали  пісні на слова Т.Шевченка у виконанні учнів школи.

 Ми з вами маємо велику честь жити на землі, де покоїться прах геніального митця. Місто Канів – духовна столиця всіх українців. Вони волею свого серця з’їжджаються сюди звідусіль, щоб вклонитися пам’яті

батька нашої нації.  Кому, як не нам, треба знати багато про нього, вивчати його поезії, розуміти їхню суть, виразно читати їх  вголос і напам’ять, щоб розповідати гостям, які приїздять постійно з різних куточків України і світу, щоб доземно вклонитися своєму батькові Тарасу.

    Зустріч у театральній вітальні проходила під гаслом : «  Прожити життя з користю для інших...».   Так жив наш Тарас, так заповідав жити і нам з вами.

Педагоги нашої школи разом з учнями докладають усіх зусиль, щоб слово Тараса Шевченка лунало і жило серед нас, піднімало наш національно-патріотичний дух.

ПІДСУМКИ  ТЕАТРАЛІЗОВАНОГО  ФЕСТИВАЛЮ

Голова МО вчителів української мови і літератури   Понзель Н.В..

Сценрій 

Переглядів: 414 | Додав: dimich | Теги: Театралізований фестиваль поетичної | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: