Понеділок
29.04.2024
20:46
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Грудень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Корисні посилання
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 145
Наша адреса
Чалабієв Р.А.
19001 Черкаська область
місто Канів, вул. Пилипенка 14



8(04736)3-10-17 kanev-school3@ukr.net
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Канівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №3
Канівської міської ради
Черкаської області
Головна » 2014 » Грудень » 1 » Наша школа – це школа прекрасного минулого і цікавого майбутнього
22:15
Наша школа – це школа прекрасного минулого і цікавого майбутнього

   

    Діти, школа, вчителі… Слова усім відомі і знайомі. Але в кожного вони викликають свої спогади, емоції, почуття. Найчастіше – це дитинство, сміх, радість спілкування з друзями-однокласниками, веселі ігри, уроки, перерви, свята, походи… І вчителі, які спливають час від часу у твоїй пам’яті, від яких ти взяв щось для себе; слова, сказані ними, живуть у тобі і ти звертаєш на них увагу навіть у зрілому віці. Дивно, але так воно і є. Нікуди від цього не подінешся. Школа…
      Із здобуттям незалежності Україною у 1991 році українська освітня система постійно перебуває у стадії еволюціонування до європейських стандартів. Цей нелегкий процес характеризується низкою важливих реформ, що дозволить забезпечити учнів більш якісними освітніми послугами , створить освітній простір, у якому формуватиметься компетентний учень та свідомий, суспільно активний громадянин.
Враховуючи актуальність змін, колектив навчального закладу намагається гнучко реагувати на всі новації в освіті та реалізувати їх у шкільному педагогічному середовищі через навчальну та виховну діяльність.
     Починаючи з 2000 року Міністерство освіти і науки України розпочало реформу профілізації освіти в загальноосвітній школі. Канівська ЗОШ №3, вивчивши запити дітей та батьків зупинилась на технологічному профілі. З метою якісної мотивації учнів по опануванню даного профілю, починаючи з 8 класу в навчальному закладі вводиться поглиблене вивчення інформатики. Впровадження інформаційно-технологічного профілю створює можливості випускникам вступати на факультети інформаційних технологій.
      Підтвердженням плідної роботи педагогічного колективу школи є досягнення її вихованцями вагомих здобутків в обласних та Всеукраїнських олімпіадах і конкурсах. Так, зокрема, у 2000 році переможцем Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості «Об’єднаймося, брати мої» стала учениця 11 класу Ломака Наталія, а в 2005 році перемогу в цьому ж конкурсі здобув одинадцятикласник Святун Сергій.
Активними є учні школи і в олімпійському русі з різних навчальних предметів. Лише у минулому навчальному році 17 вихованців Канівської ЗОШ І-ІІІ ступенів №3 стали переможцями та призерами ІІ етапу Всеукраїнських олімпіад з різних навчальних предметів, 6 з них захищали честь міста Канева на обласному етапі, 6 – стали переможцями: Семенихін Даниїл (9 клас), Басиста Тетяна (10 клас), Конон Віталіна (11 клас) – з історії, Валіна Вікторія (10 клас) – з правознавства, Чобітько Євгенія (11 клас) та Чикирис Андрій (11 клас) – з фізичної культури.
     Окремо слід згадати про роботу шкільних секцій Малої академії наук. Учні-члени МАН при підтримці фахових педагогів вчаться досліджувати, аналізувати, інтерпретувати, узагальнювати наукову інформацію та створювати власні науково-дослідницькі роботи. Неодноразово роботи учнів школи визнавались кращими на рівні міського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт, були делеговані для участі в обласному етапі, здобули високу оцінку і відповідно призові місця. Так, з 2006 по 2012 рік переможцями обласного етапу конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт Малої академії наук були: Кагаловська Вікторія (2006р., 2007 р.), Хоменко Наталія (2007 рік), Настенко Мирослава (2007 р.), Несен Юлія (2010 рік), Ковальчук Д. (2012 р.), Бугай Дарія (2012 р.)
     Славиться навчальний заклад спортивними досягненнями своїх вихованців: легкоатлетів, футболістів, волейболістів. Зажив слави у місті спортивно-туристичний гурток «Школа безпеки» (керівник Козин М.А.), який створений у школі 2006 року. У 2007 році команда «Школи безпеки» виборола ІІІ місце в обласних змаганнях; в 2012 році – ІІ місце в загальних обласних змаганнях; 2013 рік – ІІ місце у фінальних обласних змаганнях. З 2012 року на базі Канівської ЗОШ №3 розпочав роботу гурток «Пішохідний туризм у закритих приміщеннях» (керівник Козин М.А.). У 2012 році Чикирис Андрій як учасник гуртка здобуває І місце в обласних змаганнях з пішохідного туризму в закритих приміщеннях; у 2013 році команда посідає І місце в обласних командно-особистих змаганнях, а в особистих змаганнях і місце виборов Чикирис Андрій, ІІІ місце – Курочка Анна.
     Результати роботи спортивних секцій, безпекових та здоров΄язберігаючих гуртків у навчальному закладі визначають пріоритети навчально-виховної позакласної роботи педагогічного колективу з учнями – формування ціннісного ставлення до життя, здоров’я, безпеки самого себе та оточуючих.
     Належне життєзабезпечення сучасної школи неможливе без спонсорської та батьківської підтримки. Завдяки їхній активній участі вдалося замінити старі вікна на сучасні віконні блоки в 17 класних кімнатах, спортивному та актовому залах, встановити нову систему освітлення в більшості класних кімнат та рекреаціях. При сприянні батьківського активу в школі переобладнуються, поповнюються новими, сучасними меблями класні кімнати, здійснюється поточний ремонт фойє, за нагальної потреби виконуються ремонти теплових мереж.
     При сприянні батьківського активу в школі переобладнуються, поповнюються новими, сучасними меблями класні кімнати, здійснюється поточний ремонт фойє, за нагальної потреби виконуються ремонти теплових мереж.
Не можна не згадати словами щирої вдячності наших найактивніших меценатів-благодійників. Завжди переймається проблемами навчального закладу відомий підприємець, директор автотранспортного підприємства «БВМ – ТРАНС» Буряк Володимир Миколайович. За його безпосередньої підтримки упорядковується територія школи (придбання вапна для побілки, фарби, розчищення прилеглої території від снігу взимку), поповнюється матеріальна база кабінету «Захисту Вітчизни», закуплено належне військове екіпірування для юнаків, естетично оформлено методичний кабінет та фойє школи.
      Постійно тримають руку на пульсі проблем Канівської ЗОШ №3 у ПрАТ «Миронівська птахофабрика» (Міщенко С.В., Пісарєв М.Е., Кузєвіч В.І., Утєшев О.В.,) і допомагають належно утримувати спортивні майданчики, переобладнувати та реконструювати спортивні зали, роздягальні, кімнати силової підготовки.
Тривалий час спонсором школи залишається Канівський маслосирзавод (Решетняк С.А.) За його фінансової підтримки в навчальному закладі створено кабінет ПДР та основ безпеки руху, придбано принтер на бібліотеку, спортінвентар, частково профінансовано реконструкцію віконних блоків.
      Неодноразово допомагало вирішувати поточні проблеми упорядкування шкільних будівель, надання обладнання для оздоблювально-будівельних робіт підприємство «Інтербуд» (Куценко О.С.).
      Не залишаються осторонь проблем школи і місцеві підприємці. Довга Т. надала фінансову підтримку під час ремонту актової зали, Сахно, Решетник, Алексійчук, Перець І.Я. матеріально сприяли у поповненні матеріально-технічної бази закладу, допомагали в організації новорічних свят для дітей.
      Небайдужими до долі нашого навчального закладу завжди був виконавчий комітет Канівської міської ради. Незважаючи на соціально-економічні труднощі, наслідком яких є недостатнє фінансування освіти, Канівський міськвиконком намагається чути всі нагальні проблеми школи і по мірі можливого сприяти їхньому вирішенню.
Окремо слова вдячності адресуємо відділу освіти Канівського міськвиконкому (Голда Н.А.), який організовує та надає фаховий методичний супровід усім навчальним закладам, завжди намагається відстоювати інтереси освітян.
      Канівська ЗОШ № 3 тісно співпрацює з усіма навчальними закладами міста, позашкільними установами (СЮТ, СЮТУР, ДЮСШ), міським відділом культури (Труфанова О.), МЦСССДМ (Яворська В. Є.)
      Канівська ЗОШ №3 є опорним навчальним закладом освітнього округу, в якому співпрацює з Канівським інформаційно-еколого-технологічним коледжом (Животова Т.П.) та Товариством Сприяння обороні України (Бузницький )
       Плани на майбутнє? Педагогічний, батьківський та учнівський колективи, всі, хто причетний до життя школи, налаштовані впевнено та оптимістично. Школа працює над створенням сучасної програми освітньої діяльності і все заплановане обов’язково буде втілене в життя. У стінах храму науки переконані: доля завжди на боці сильних і наполегливих, ініціативних і небайдужих. Тож невпинного нам руху вперед, успішного здійснення всіх планів та задумів!!!

Переглядів: 858 | Додав: shiz | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: